De grondlegger van familieopstellingen:
Bert Hellinger

home

iets voor jou?

achtergrond

Bert Hellinger

literatuur

links

agenda

iets over mijzelf

contact


De grondlegger van familie-opstellingen is Bert Hellinger. Bert Hellinger is geboren in 1925 in Duitsland, heeft filosofie, theologie en pedagogiek gestudeerd.

Hij is 25 jaar aangesloten geweest bij een religieuze katholieke orde. In die periode is hij onder andere 16 jaar missionaris geweest bij de Zoeloes in Zuid-Afrika. Na het verlaten van de orde richtte hij zich op psychotherapie, primal therapie, gestalttherapie en transactionele analyse (TA). Later kwam hij in aanraking met gezinstherapie, hypnotherapie en neurolinguÔstisch programmeren (NLP).

Deze theorieŽn, gecombineerd met een zeer rijke ervaring in het werken met mensen bracht Hellinger tot de ontwikkeling van familie-opstellingen. Zijn werk heeft een fenomenologische verankering. De opstellingen en de uitspraken zijn gebaseerd op de dingen die gezien en gevoeld worden tijdens de opstellingen. Zodoende wordt uit de ervaringen (of fenomenen) de essentie afgeleid en wordt ook de essentie van familie-opstellingen keer op keer ervaren in opstellingen.

Bert Hellinger is de 80 inmiddels ruim gepasseerd en geeft nog altijd workshops en trainingen in vele landen over de gehele wereld.
www.familie-opstellingen.nl